12 november 2015
Thailand
a
A
Fietstocht
Wat heb ik gisteren een super gave fietstocht gemaakt!
Ik werd iets te brakjes wakker doordat ik de avond ervoor mensen was tegengekomen. We zijn blijven hangen bij de bar tot 04:15 en mocht gelukkig om 10:00 mn bed weer uit.
De kater was vrijwel meteen weg toen ik op de fiets stapte.
Wat was die fietstocht een super vette ervaring!
Eerst door het enorm hectische 'China Town' gefietst. Allemaal achter elkaar fietsen door de drukke, krappe winkelstraatjes.
Was best spannend! Je moet best goed kunnen fietsen, want anders rijd je zo over iemand heen of kieper je om.
Daarna mochten we even een kwartiertje door een overdekte markt wandelen. Allemaal kleine stalletjes met kruiden en klaargemaakt eten. Hygiene was ver te zoeken.
Vanuit de markt fietsten we door steegjes en pleinen richtinf de boot. Overal winkels (grotendeels buiten) met allemaal auto onderdelen, stapels vol.
40 minuutjes met de longtail boot. Eerst staken we de brede rivier over naar de andere kant van Bangkok en toen vaarden we ineens door een wijk waar rijk en arm enorm dicht bij elkaar wonen. Dikke villa's en in elkaar vallende 'huizen' naast elkaar.
Je krijgt bijna niet op de foto hoe mooi het daar was. Palmbomen, velden, al die houten huisjes en dan hier en daar een tempel.
Na het uitstappen gingen we weer verder fietsen, door die wijk heen. Een weggetje van zo'n 1.5 meter breed tussen alle huizen in waar je gewoon overheen fietst. De huizen hebben amper voordeuren, dus je fietst praktisch door de huizen zelf. Heel vaak had je ook stukken dat er aan beide kanten van het pad water was. Ik dacht nog 'je zal er maar in vallen'. En ja hoor, een man die wat meer vooraan fietste plonsde er zo in. Blegh, dat water is daar zo enorm goor.
Wat me vooral enorm opviel tijdens de hele fietstocht in die wijk was dat iedereen zo enorm aardig en nieuwsgierig was. Heel veel mensen kwamen even gedag zeggen, zwaaien en alle kinderen wilden een high five. Een aantal mannen riepen enorm blij 'WELCOME TO THAILAND'.
Je ziet in die wijk zo enorm veel armoede en toch is iedereen zo blij en actief. Totaal andere wereld.
Een heerlijke Thaise lunch gehad onderweg. Wat is het eten hier lekker zeg. Ik moet een beetje uit mn comfort zone om dingen te proberen, maar tot nu toe is het dan echt lekker!
Na de lunch nog een stuk gefietst door de wijk. De wijk is niet alleen huisjes, maar ook velden en palmbomen.
Op een gegeven moment heb je alles wel gezien in dat stuk van Bangkok, denk je dan...
Aan het einde van de wijk, vlak voordat we de boot terug pakte
Fietsen we onder een brug door, zelfde smalle paadje. Was het gewoon een huis... Mensen waren 'gewoon' onder die brug gaan wonen. Een enorm smerige toestand. Een baby en een klein kindje in een 'bed' en de rest was ingericht als huis. Ik moest wel even 3 keer kijken voordat ik doorhad dat het een huis was, want het was echt een stoffige bende. Over die brug rijden auto's en daarnaast was een treinbrug. Al die stoffen kwamen ook hun 'huis' in. Echt te bizar voor woorden hoe ze daar wonen en dat je er dus gewoon doorheen fietst.
Met deze fietstocht kom je echt op zoveel plekken waar je anders never zou komen. Ik zou het niet eens hebben gevonden allemaal.
Je ziet echt een stukje van het echte leven daar, naast de toeristische plekken van de stad.
'S avonds nog even over Kao San Road gelopen. Overal muziek en kraampjes en barretjes. Een hele andere sfeer dan overdag, ben blij dat ik dat nog even heb meegepakt.
Vandaag Bangkok uit! Echt leuk om gezien te hebben, maar de grote stad is niet mijn ding. Ben wel enorm blij dat ik die fietstocht heb gemaakt.
Allemaal Nederlanders natuurlijk, haha! Was een hele gezellige groep.